محموله ترافیکی چیست؟ + انواع محموله ترافیکی

وقتی میزان حجم و وزن یک محموله از ظرفیت خودرو بیشتر باشد، به آن بار ترافیکی گفته می‌شود. حرکت خودروهای حمل این بارهای سنگین با سایر خودروها متفاوت است و به مراقبت بیشتری نیاز دارند. اما قوانین حمل بار ترافیکی چیست و چطور باید آن را حمل کنید؟ در ادامه با ما بلاگ « دانیال بار » همراه باشید تا شما را بیشتر با محموله ترافیکی آشنا کنیم.

محموله ترافیکی چیست؟
همیشه وزن، طول، عرض و ارتفاع بارها برای تریلی‌ها و کامیون‌های مختلف تعریف شده است. اما وقتی که ابعاد بار برای یک خودرو بیش از حد باشد، یک بار ترافیکی در نظر گرفته می‌شود. برای مثال، وقتی محموله 15 متر طول دارد و برای حمل آن از یک تریلی با طول 13.6 متر استفاده می‌کنید، در این صورت محموله 140 سانتیمتر بیرون‌زدگی دارد که یک بار ترافیکی است.

با این حساب، می‌توان گفت بار ترافیکی به نوع خودرو بستگی دارد. اما به‌طور کلی، ابعاد مجاز برای هر نوع بار، عرض 2.6 متر، ارتفاع 4.5 متر و وزن بار 40 تن است. اما وقتی حجم بار از این میزان بیشتر شود، جزو محموله‌های ترافیکی محسوب می‌شود.

حمل و نقل این محموله‌ها به‌سادگی انجام نمی‌شود و به مراقبت زیادی نیاز دارند. همچنین، راننده یک خودرو با بار ترافیکی باید مهارت و تجربه زیادی داشته باشد. به‌علاوه، داشتن مجوز لازم برای تردد این خودروها در داخل و حتی بیرون شهر نیز ضرورت دارد.

انواع محموله ترافیکی
بارهای سنگین و ترافیکی با قوانین سخت‌گیرانه‌تری جابه‌جا می‌شوند که به‌منظور حفظ ایمنی در حمل و نقل است. اما قبل از اینکه بدانید قوانین حمل بار ترافیکی چیست، باید با انواع این بارها آشنا شوید.

محموله ترافیکی سبک
این نوع بار شامل قطعات سبک‌وزن با حجم زیاد است که ابعادی بیشتر از ظرفیت تریلی یا کامیون دارد. معمولاً این نوع بارها شامل قطعات و دستگاه‌های با حجم زیاد و وزن سبک هستند. برای حمل و نقل زمینی این نوع بارهای ترافیکی از تریلی‌های کفی استفاده می‌شود.

بارهای ترافیکی عادی
رایج‌ترین نوع بار ترافیکی «عادی» است که بیشتر محموله‌های ترافیکی در این دسته قرار می‌گیرند. درصورتی‌که وزن و حجم بار زیاد باشد و از نظر هزینه، حمل آن با تریلی کفی مقرون‌به‌صرفه نباشد، می‌توانید از تریلی کمرشکن استفاده کنید.

محموله ترافیکی سنگین
سخت‌ترین نوع بارهای ترافیکی دارای وزن سنگین و حجم بزرگ هستند که حمل و نقل دشوارتری دارند. به همین دلیل، جابه‌جایی آن‌ها با تجهیزات‌ بیشتری انجام می‌شود. بوژی یکی از انواع خودروهایی است که برای حمل بارهای ترافیکی سنگین استفاده می‌شود. این خودروها می‌توانند محموله‌هایی با حداکثر وزن 96 تن را نیز جابه‌جا کنند.

قوانین محموله ترافیکی
حمل و نقل بارهای سنگین با سخت‌گیری بیشتری انجام می‌شود تا ایمنی بار و خودروی حمل محموله حفظ شود. از جمله این قوانین باید به موارد زیر اشاره کنیم:

داشتن مجوز کارنه تیر و حمل ‌و نقل بار ترافیکی
بیمه‌‌نامه معتبر
رعایت ساعات مجاز تردد
استفاده از خودروهای اسکورت و تجهیزات ایمنی
بررسی محل عبور و محدودیت‌های ارتفاعی و وزنی محموله
اما در کنار این موارد باید به سایر قوانین حمل بار ترافیکی نیز اشاره کنیم که عبارت‌اند از:

بار باید اندازه و حجم مشخصی داشته باشد. درصورتی‌که بیرون‌زدگی بیش از حد باشد، نمی‌توانید مجوز حمل را دریافت کنید.
همچنین، ارتفاع محموله ترافیکی نیز مشخص شده است که نباید از 4.5 متر بیشتر باشد. در این شرایط، باید تریلی یا کامیون از معابر مخصوص خود عبور کند.
قبل از اینکه این بارهای ترافیکی راهی جاده شوند، به پروانه عبور نیاز دارند. شرکت حمل و نقل در این مورد موظف است محل عبور تریلی، پل‌ها و محدودیت‌های ارتفاع بار را بررسی کند.
یکی دیگر از قوانین حمل بار ترافیکی به ساعات حرکت تریلی مربوط می‌شود، که برای برخی از نقاط از نیم ساعت بعد از طلوع آفتاب آغاز و تا نیم ساعت قبل از غروب آفتاب تمام می‌شود. درصورتی‌که بار طی یک روز به مقصد نرسد، باید تریلی هنگام شب در استراحت باشد و طی روز حرکت خود را آغاز کند.
برای برخی دیگر از نقاط تردد در زمان شب، به دریافت مجوز مربوطه نیاز دارد؛ چراکه در این شهرها، به دلیل ترافیک، عبور بارهای ترافیکی فقط در زمان شب مجاز است.
یکی دیگر از قوانین حمل بارهای ترافیکی، ممنوعیت عبور از روی برخی پل‌هاست. به همین دلیل باید از کنارگذر پل عبور کنید که این کار نیز به مجوز نیاز دارد و باید از 3 روز قبل به اداره راه و ترابری اعلام کنید.

شرایط اسکورت محموله ترافیکی
حمل و نقل بارهای سنگین و با وزن بیش از 50 تن با اسکورت انجام می‌شود تا امنیت آن‌ها تأمین شود. اما شرایط اسکورت آن‌ها نیز عبارت است از:

اسکورت این محموله‌ها باید با خودروهای سواری یا وانت انجام شود و نمی‌توانید از خودروهایی مثل مینی‌بوس یا ون استفاده کنید.
درصورتی‌که وزن بار ترافیکی بیش از 62 تن باشد، به دو خودروی اسکورت بار نیاز دارید. همچنین اگر طول بار بیش از 20 متر باشد، حتی درصورتی‌که وزن به 62 تن نرسیده باشد، باز هم باید دو خودروی اسکورت در عقب و جلوی تریلی حاوی بار ترافیکی قرار دهید.
فاصله خودروی جلویی از تریلی حمل‌کننده باید 150 متر و فاصله اسکورت عقب از تریلی حمل‌کننده 100 متر باشد.
خودروی اسکورت باید تجهیزاتی مثل چراغ چشمک‌زن زنون، پرچم قرمز و شبرنگ، تابلو با نوشته احتیاط و چراغ گردان داشته باشد.
برای توقف اجباری در طول مسیر، باید در فاصله ۷۰متری از عقب و جلوی خودرو مثلث شبرنگ قرار بگیرد و دو عدد شبرنگ نیز در کنار خودرو در سمت جاده قرار داده شود.
در آخر
حمل و نقل بارهای سنگین و ترافیکی با شرایط و قوانین خاصی انجام می‌شود. حرکت آهسته تریلی‌ها با بار سنگین به‌کندی صورت می‌گیرد تا هیچ آسیبی به بار وارد نشود. از سوی دیگر، این حرکت آهسته تریلی نباید در طی مسیر باعث بسته‌شدن راه برای سایر خودروها شود. در این مطلب از بلاگ « دانیال بار » سعی کردیم شما را با انواع محموله ترافیکی و نحوه اسکورت بار ترافیکی آشنا کنیم. امیدواریم آنچه گفته شد برایتان مفید بوده باشد.

اشتراک گذاری :
مطالب مرتبط

بیمه باربری

بیمه باربری چیست؟بیمه باربری نوعی قرارداد بین شرکت حمل‌ونقل و فرستنده کالا است.درواقع شرکت حمل و نقب موظف است تا در قبال دریافت مبلغی به‌عنوان

توضیحات بیشتر »

بارنامه

برای این که جابجایی و حمل بار انجام شود، نیاز به یک سند و مجوزی داریم تا عمل باربری صورت گیرد. در واقع به این سند یا مجوز،

توضیحات بیشتر »

اینکوترمز چیست؟

اینکوترمز کوتاه‌شده عبارت International Commercial Terms و به‌معنای اصطلاحات تجاری بین‌المللی است. هرکسی که وارد دنیای تجارت می‌شود، لازم است با اصطلاحات زیادی آشنا شود

توضیحات بیشتر »
دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *